Äntligen slutbabblat om hållbarhet i byggbranschen

Det - En kommunikationsbyrå i gränslandet mellan pr och reklam

Bygg- och fastighetssektorn står för en femtedel av Sveriges klimatutsläpp, därför är en total omställning både nödvändig och akut. Trots att hållbarhet länge stått högst upp på agendan hos de flesta aktörer, är det först nu det händer grejer – på riktigt. Bara det senaste året har vi sett hur intresset för hållbarhet ökat på ett sätt som ingjuter både hopp och stolthet.

Nya lösningar för att bygga och renovera hållbart tillämpas. Likaså har träbyggande, ökad energiprestanda och hållbara projekt blivit verklighet i projekten. Livscykeltänk, återbruk, cirkuläritet och certifieringar används äntligen, och hållbarhetskraven från beställarna ökar och sätter fortsatt press på hela branschen. Social hållbarhet tas med i alla delar av byggprocessen. När människor trivs och mår bra vill de stanna, bo och leva på platsen och som grädde på moset kan det leda till en ökning av fastighetsvärdet. Win-win. Branschen har äntligen fattat.

Vi på DET har under många år haft ett tätt samarbete med Svensk Byggtjänst för att lyfta och driva hållbarhetsfrågan, dela med av oss vår samlade erfarenhet och vara ett kunskapsnav för hela byggsektorn. Bland annat genom den redaktionella Facebook-satsningen Kolla Byggtjänst där vi genom intervjuer och reportage ger en bild av branschens viktigaste frågor, personer och projekt.

Just nu har vi mycket spännande på gång. Hur spännande är det till exempel inte att läsa om den fossilfria förskolan Hoppet, alternativa bindemedel eller om rivningsprojektet i Göteborg där 100% av allt material ska återbrukas.

Följ Kolla Byggtjänst och få koll på vad som händer och hur snacket går i branschen.

Vi är en insiktsdriven kommunikationsbyrå i StockholmHör av dig så berättar vi mer!

Dela och få bra karma