En bra dag, börjar med en bra morgon, som söndagar när hela familjen samlas till frukost. Nu är inte varje söndag, men brödet kan i alla fall smaka så. Fazers nya skördebröd bakas enligt en fin bageritradition på en fördeg som heter raskdeg. Raskning betyder jäsning, skördebrödet får jäsa i hela 14 timmar för extra saftighet.
Ida Sjöstedt är modeskaparen som värdesätter gediget hantverk och tradition. Vi startade ett samarbete för att hylla hantverkskonsten och uppmuntra till bakglädje. Tillsammans med Ida Sjöstedt tog vi fram en fin bakduk under vilken degen kan ligga och vila för att sprida doften av nybakt bröd i hemmet.
Vi identifierade influenser-vänner som likt Fazer och Ida tycker om att pyssla, baka, skapa och som ser hantverket som en stor del av resultatet. Vi satte ihop en härlig söndagsfrukostkorg som vi skickade ut till våra 25 valda vänner på en tisdag, för att skapa mer söndag i vardagen. I en tävling på Instagram gick det dessutom att vinna en egen bakduk.
Söndagskorgen, fylld med helghärligheter, delades och postades i influensernas kanaler. Och tillsammans förvandlade vi en helt vanlig tisdag till lite mer söndag.