CTRF byter byrå till Det

Svensk sjukvård blir allt bättre på att behandla människor. Men de som drabbas behöver mycket stöd för att kunna komma tillbaka till livet och här räcker inte riktigt samhällets resurser till.

CTRF är Sveriges största ideella organisation som stöttar individer som har drabbats av en cancersjukdom eller skadats i trafiken. Varje år hjälper man över 1000 personer med olika former av rehabilitering.

I höstas fick CTRF en ny generalsekreterare i Eva Bengtsson och arbetet med att modernisera organisationen inleddes.

– Vi märker att behovet av rehabilitering bara växer och vi bara måste kunna hjälpa ännu fler. Då behöver vi fler bidragsgivare. Vägen är att vi måste bli tydligare som organisation så att man förstår varför man ska ge sitt bidrag till oss, säger Eva Bengtsson.

Samtal med olika byråer inleddes och valet föll på Det.

– Jag tycker att Det visade störst förståelse för vår problematik och har presenterat förslag på namn och idéer som uppskattades av hela styrelsen. Vårt nya namn och delar av deras arbete kommer att visas upp för alla medlemmar på vårt extrainsatta årsmöte i augusti.

– Det känns oerhört bra att få vara med och göra skillnad för människor som behöver stöd, kommenterar Christina Gillberg projektledare på Det. Kan vi med vår kompetens och vårt engagemang bidra till att ännu fler mår bättre och snabbare kan komma ut i arbetslivet känner vi oss oerhört stolta.

Dela och få bra karma