Visst önskar vi dig en lång och lat sommar, men det får väl vara någon måtta?

Vi tänkte att du trots allt kanske känner att det kan vara skönt att röra på dig även under sommaren. Många här på DET gillar att träna och därför delar vi gärna med oss av några av de övningar vår PT José brukar plåga oss med.

Rotation bak

Övning 1Rotation bak: Aktiverar främst rygg och axlar

Inled med benen parallellt, sträckt överkropp. I rörelsen dras ena armen till kroppen så att handen hamnar vid axeln samtidigt som överkroppen följer med i rörelsen. Vänd när handen nått axeln. Rörelsen utförs i ett rytmiskt och jämnt tempo. Den som reglerar motståndet har ett statiskt grepp.

Triceps med benlyft

Övning 1Triceps med benlyft: Aktiverar främst triceps, bål och höft

Inled i sträckt position, händerna på nacken och armbågarna riktade rakt upp. I rörelsen sträcks arm-arna rakt upp samtidigt som ena benet lyfts som i ett löpsteg. Vänd när benet är lyft och armarna är sträckta rakt upp. Den som reglerar motståndet följer med i rörelsen upp och drar kraftfullt ner så den aktive tvingas bromsa rörelsen.

Utfallssteg med slag

utfall_med_slagUtfallssteg med slag: Aktiverar främst rumpa, lår, bål och axlar

Inled i utfallsposition, ca 90 grader i främre knä/höftled, och upprätt överkropp. Gummibandet i höger hand nere vid höften och höger ben främst. I rörelsen tas ett steg fram/upp med bakre benet samtidigt som armen sträcks. Vänd åter till utgångsläget när benet är lyft och armen är sträckt. Den som reglerar motståndet bromsar rörelsen som går bortåt och drar kraftfullt i rörelsen som går tillbaka.

Ladda ner vår affisch med samtliga övningar här – Sommarträna med Det

Dela och få bra karma